Nota Poket Emas

TIPS (11)

Tips berjimat dan simpanan orang kampung dulu-dulu

1. Simpan duit bawah bantal / pare dapur 2. Suka kumpul barang kemas 3. Simpan syiling dalam tabung buluh 4. Suka beli tanah buat kebun getah 5. Rajin bersedekah 6. Beli barang ikut kemampuan 7. Keluar masuk duit catat buku 555 8. Suka menjala / jaring ikan dan buat ikan kering atau pekasam 9. Tanam […]

Continue Reading
ASB EMAS

ASB VS EMAS : 14 POINT PENTING YANG PATUT ANDA TAHU

Cerdik kewangan lebih penting daripada alat kewangan Alat kewangan termasuklah “ Asb, emas, saham, dan lain-lain” Kenapa rancang kewangan Cabaran inflasi – ancaman kepada kewangan. Kekayaan kita semakin kecil. Inflasi di Malaysia 2.5%. Kalu simpanan 100, hujung tahun kita akan hilang 2.50. itu setahun, jika 10 tahun semakin banyak. Pendapatan kita akan berhenti selepas berpencen- […]

Continue Reading
KICKSTART (2)

Online Customer Service: Ticketing System Public Gold

Public Gold yang kini sudah melebihi 500,000 orang. Dalam usaha penambahbaikan servis kepada pelanggan-pelanggan, pengurusan Public Gold telah memperkenalkan system ticketing service bagi memastikan mutu khidmat pelanggan terjaga dan memuaskan. Pelanggan boleh terus login ke website Public Gold dan menekan MY ACCOUNT. Skrol ke bawah dan anda akan nampak seperti gambar dibawah ini: Pilih salah satu pilihan […]

Continue Reading
129724194_4228159847210775_7179352976553119346_n

TERPILIH SIP LEADERSHIP SEMINAR 2020/21, RUSSIA

Alhamdulillah. Selepas seminar FB Live pagi tadi diumumkan 23 orang FMD yang layak ke Rusia bagi Sale Incentive Program Leadership Seminar 2020/21 dan saya salah seorangnya. Rasa bersyukur sangat. Terima kasih bidadari saya Nur ‘arfah Zakaria yang sentiasa menyokong dan berkorban untuk saya dan anak-anak. Juga buat kedua ibubapa saya yang sentiasa mendoakan. Dan seterusnya kesemua mentor […]

Continue Reading
173438962_4618541694839253_6624498798131251459_n

“Suatu masa nanti abang nak pastikan abang adalah salah seorang di sana. Achiever. Ini bidang baru abang. Abang kena buat betul-betul”.

Dulu, saya cakap kat isteri “Suatu masa nanti abang nak pastikan abang adalah salah seorang dI sana. Achiever. Ini bidang baru abang. Abang kena buat betul-betul”. Isteri saya jawab “ InsyaAllah boleh bang. Boleh. Sayang bantu abang. Kita buat sama-sama” Kata-kata isteri inilah antara penguat saya untuk teruskan bidang baru saya ni. Sekarang dah 4 […]

Continue Reading
161298947_4519630141397076_4009853966060554421_n

UNLOCK DOUBLE STAR MASTER DEALER -MAC 2021

Aaah.. merecik kan! Hehehe Alhamdulillah. Sangat tak sangka. Bila dah mula susah nak berhenti. Simpan emas dan kongsikan ilmu. Mula dengan sedikit tetapi konsisten. Inilah petua yang diajar oleh Tuan Hafizul Hakim. Penulis dan merangkap pembimbing saya selama ini.Terima kasih juga buat Tuan Hilmi Ya’kub, bisnes partner saya paling hebat setakat ini, COO Gold Leadership Team (GLT). Terima […]

Continue Reading