TERPILIH SIP LEADERSHIP SEMINAR 2020/21, RUSSIA

Alhamdulillah. Selepas seminar FB Live pagi tadi diumumkan 23 orang FMD yang layak ke Rusia bagi Sale Incentive Program Leadership Seminar 2020/21 dan saya salah seorangnya. Rasa bersyukur sangat. Terima kasih bidadari saya Nur ‘arfah Zakaria yang sentiasa menyokong dan berkorban untuk saya dan anak-anak. Juga buat kedua ibubapa saya yang sentiasa mendoakan. Dan seterusnya kesemua mentor saya Tuan Syukor Hashim, Tuan […]

“Suatu masa nanti abang nak pastikan abang adalah salah seorang di sana. Achiever. Ini bidang baru abang. Abang kena buat betul-betul”.

Dulu, saya cakap kat isteri “Suatu masa nanti abang nak pastikan abang adalah salah seorang dI sana. Achiever. Ini bidang baru abang. Abang kena buat betul-betul”. Isteri saya jawab “ InsyaAllah boleh bang. Boleh. Sayang bantu abang. Kita buat sama-sama” Kata-kata isteri inilah antara penguat saya untuk teruskan bidang baru saya ni. Sekarang dah 4 tahun bersama Public Gold. Lebih […]

UNLOCK DOUBLE STAR MASTER DEALER -MAC 2021

Aaah.. merecik kan! Hehehe Alhamdulillah. Sangat tak sangka. Bila dah mula susah nak berhenti. Simpan emas dan kongsikan ilmu. Mula dengan sedikit tetapi konsisten. Inilah petua yang diajar oleh Tuan Hafizul Hakim. Penulis dan merangkap pembimbing saya selama ini.Terima kasih juga buat Tuan Hilmi Ya’kub, bisnes partner saya paling hebat setakat ini, COO Gold Leadership Team (GLT). Terima kasih juga buat guru yang […]

HANYA 6 BULAN SALE CECAH 7.9 JUTA. WOW..

Alhamdulillah. Syukur betul pagi ini. Dalam tempoh 6 bulan sahaja, tim saya betul-betul kerja keras bantu orang lain buat simpanan emas.Hasilnya, group sale mencecah hampir 8 juta. Saya jangka sehingga final year Mac akan datang boleh hit sampai 10 juta. Impian yang kami inginkan; Semua orang mesti mula simpan emas walaupun bermula hanya Rm 100 Semua orang faham tentang Impak […]

KITA ADALAH “PILOT” DALAM KEHIDUPAN KITA

Dahulu apabila ada impian kita diam-diam sahaja. Kita ikut sahaja arus nak bawa kita kemana. Tapi sekarang, apabila kita ada sebab yang kuat, untuk dapatkan impian tu kita bukan sekadar mengikut arus, bahkan, kita kena mendayung untuk capai matlamat yang dituju. Lagi bergerak pantas lagi cepat capai destinasinya. Kita adalah “Pilot” dalam kehidupan kita. #NotaPoketEmas #DreamChart S M Salim Bin […]

SHORT-CUT TO SUCCESS

Cara paling mudah untuk kita capai kejayaan adalah dengan melihat kejayaan yang paling dekat dengan kita. Di situ kita akan mudah untuk mencapai nya dan mampu untuk diusahakannya. Jika kita berada di tangga ke 10, kita mesti lihat bagaimana orang lain dapat capai tangga ke 9, 8 ataupun 7. – Strategi – Time Management – Habit – Vision Ianya lebih […]