161298947_4519630141397076_4009853966060554421_n

UNLOCK DOUBLE STAR MASTER DEALER -MAC 2021

Aaah.. merecik kan! Hehehe Alhamdulillah. Sangat tak sangka. Bila dah mula susah nak berhenti. Simpan emas dan kongsikan ilmu. Mula dengan sedikit tetapi konsisten. Inilah petua yang diajar oleh Tuan Hafizul Hakim. Penulis dan merangkap pembimbing saya selama ini.Terima kasih juga buat Tuan Hilmi Ya’kub, bisnes partner saya paling hebat setakat ini, COO Gold Leadership Team (GLT). Terima […]

Continue Reading
122616938_4110012879025473_1931536478617730923_n

HANYA 6 BULAN SALE CECAH 7.9 JUTA. WOW..

Alhamdulillah. Syukur betul pagi ini. Dalam tempoh 6 bulan sahaja, tim saya betul-betul kerja keras bantu orang lain buat simpanan emas.Hasilnya, group sale mencecah hampir 8 juta. Saya jangka sehingga final year Mac akan datang boleh hit sampai 10 juta. Impian yang kami inginkan; Semua orang mesti mula simpan emas walaupun bermula hanya Rm 100 […]

Continue Reading
Selamat Menyambut (5)

KITA ADALAH “PILOT” DALAM KEHIDUPAN KITA

Dahulu apabila ada impian kita diam-diam sahaja. Kita ikut sahaja arus nak bawa kita kemana. Tapi sekarang, apabila kita ada sebab yang kuat, untuk dapatkan impian tu kita bukan sekadar mengikut arus, bahkan, kita kena mendayung untuk capai matlamat yang dituju. Lagi bergerak pantas lagi cepat capai destinasinya. Kita adalah “Pilot” dalam kehidupan kita. #NotaPoketEmas […]

Continue Reading
TIPS (10)

TIPS&TRICKS : 10 GRAM UNTUK APA-APA SAJA

Dulu, saya nak mulakan pun takut. Ye la. Walaupun boleh mula serendah Rm 100 sahaja tetapi rakyat marhaen seperti saya 100 amat berharga.Kalau ditipu 100 tu memang menyesal tak sudah.Tapi selepas dapat penerangan yang betul, saya faham. Beli emas mesti dapat emas. Walaupun guna Akaun GAP, ada emasnya. Akaun GAP membantu mereka yang boros, yang […]

Continue Reading
TIPS (9)

TIPS&TRICKS : JANGAN TERSALAH BELI EMAS

Ramai orang kata daripada beli goldbar dan dinar, baik beli barang kemas. Lebih senang jual dan diarrahnukan. Jawapan saya mudah. Beli apa sahaja emas, asalkan ianya tulen. Cuma. Cuma untuk mendapat lebih untung dalam simpanan emas ini kena lihat Spread. Spread lebih senang dipanggil susut nilai.Kadar susut nilai barang kemas 20-40% termasuk kos upah dan […]

Continue Reading
TIPS (8)

TIPS&TRICKS : CIPTA PEKERJAAN “WANG”KITA

1. Kita bekerja untuk dapatkan wang sebanyak mungkin untuk teruskan kehidupan 2. Kemudian, melalui wang tersebut kita cipta simpanan untuk digunakan pada masa tertentu dengan tujuan tertentu 3. Apabila simpanan dah mencukupi (tanda cukup apabila anda dapat tidur lena walaupun diberhentikan kerja hari ini), anda buat perlindungan pendapatan anda tersebut 4. Selepas itu, anda mencipta […]

Continue Reading